Závody Hronov

Krasobruslařské závody – 2. Ročník Hronovská brusle

V neděli 23. ledna panoval před Wikow arénou v Hronově brzo ráno čilý ruch. Nejprve přijížděli organizátoři krasobruslařských závodů. Ty pořádal na základě nominace Českým krasobruslařským svazem, krasobruslařský klub Kraso Hronov. Měli jsme před sebou perný den, protože se na závody do Hronova mělo dostavit postupně 92 závodníků z 16 oddílů z celé České republiky. Šest rozhodčích, tři technici a kameraman přijeli už v sobotu, protože závody začínaly v 7 hodin ráno. Postupně se začali na závody registrovat nováčci mladší dívky, nováčci starší dívky, nejmladší žačky a nejmladší žáci, kteří měli závodit v průběhu dopoledne. V kategorii nejmladších žaček jsme měli velmi silné zastoupení, celkem 6 účastnic. Nejlépe v této kategorii si vedla Markéta Scholzová, která skončila z 26 závodnic na výborném 7. místě, na 9. místě pak Naděžda Jaroslav Scholz - 2. místoAriela Kytýrová, hned za ni se zařadily Evelína Scholzová a Nela Nováková. Na 16. místě skončila Nela Smolíková a za ní pak byla Věrka Soukupová. Získali jsme cenné protokoly s hodnocením rozhodčích, které poslouží trenérkám i dětem k další práci na zlepšování jednotlivých prvků, které rozhodčí hodnotí. Moc nás potěšil výkon Jaroslava Scholze, který skončil ze 4 účastníků na druhé příčce a zajistil tak pro oddíl první stříbrnou medaili v kategorii nejmladších žáků.

Anna Pincáková - žačky - 2. místoOdpoledne závody pokračovaly mladšími žačkami. Z třiceti startujících získala Rozálie Hanušová krásné 12. místo a Anna Matoušková skončila 20., ta zajela moc hezkou čistou jízdu, jen jí rozhodčí nezapočítali váhu, a to jí stálo bohužel hodně bodů. V kategorii žaček jsme měli hned 4 závodnice. Z dvaceti startujících se podařilo Anně Pincákové zajet jízdu na 31,8 bodů, což byl její osobní rekord a znamenal pro hronovský oddíl druhou stříbrnou medaili. Anička je v celkovém žebříčku po těchto závodech na krásném 9. místě z 82 žaček v rámci celé ČR. Hned za ní byla dlouho na třetím místě Vanesa Kubíková, nakonec však skončila na bramborové pozici. Ale i tak byla spokojená, vyjela si také své osobní maximum 28,55 bodů. Svým výkonem překvapila Barbora Taucová, která začala s bruslením před třemi lety a je pro ni těžké zvládnout za tak krátkou dobu všechny požadované elementy pro tuto kategorii. Přesto se do soutěže přihlásila a předvedla pěknou čistou jízdu, za kterou si zasloužila potlesk a 13. místo. Káťa Vacková pak skončila hned za ní na 14. místě. Káťa se ještě v sobotu účastnila závodů v Poděbradech na klubových závodech, kde obsadila 5. místo.

Závody byly před 19 hodinou ukončeny závodem juniorek, v této kategorie zatím nemá Hronov zastoupení.

Bohužel vše bylo poznamenáno pandemií, hodně závodnic se odhlásilo z důvodu nemoci nebo karantény. I přesto se závody povedly a nasbírali jsme mnoho cenných zkušenost pro naši další práci. Stmelilo to i kolektiv rodičů – organizátorů, perfektně fungovaly jednotlivé klíčové úseky, takže závod probíhal hladce.

Velký dík tak patří nejen kolektivu rodičů, který se do organizace závodů s velkým nasazením vrhl, ale také našim sponzorům a podporovatelům, díky kterým jsme mohli závody pořádat. Děkujeme Městu Hronov, správě zimního stadionu Wikov aréna, Základní škole Hronov, firmám Atas elektromotory Náchod a.s., Saar Gummi Czech s.r.o. DK-obchod-nábytek, Elektro Drapač s.r.o., JIPEG s.r.o. stavebniny, truhlářství Foglar, M. Kopsovi, M. Benešovi.

Za týden vyrážíme na závody do Mladé Boleslavi, kde očekáváme, že bude velká konkurence.

Více o závodu a výsledcích naleznete zde.